Elleboog

Heeft u last van:​

  • Pijn, stijfheid of zwelling in of rondom het ellebooggewricht?
  • Moeite met bewegen en/of het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals werk en hobby’s?
  • Tintelingen in de arm wat doorstralen naar een of meer vingers?
  • Restverschijnselen na een breuk of operatie?

Percentage

De meest voorkomende elleboog klachten zijn de tennis- en golfersarm. Deze ontstaat door intensieve of langdurig krachten op de aanhechting van de pezen van de onderarm.

Deze klachten komen voor bij ongeveer 13 op de 1000 patiënten per jaar. Het natuurlijke beloop van elleboogklachten is gunstig. Na een half jaar is ten minste 80% van de patiënten (vrijwel) hersteld en na een jaar is dit percentage gestegen naar ten minste 90%.

Behandeling

Wij starten met een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Hierbij kunnen wij onder andere echografie gebruiken om structuren zichtbaar te maken. De behandeling is gericht op het verminderen van de beperkingen die u ervaart als gevolg van de klachten. De behandeling is afhankelijk van de bevindingen van het onderzoek en kan zich richten op- het optimaliseren van de beweeglijkheid van de betrokken gewrichten en/of weke delen en/of oefeningen voor de beweeglijkheid, stabiliteit, kracht en/of opbouwen belastbaarheid. Ook moeten verstorende factoren in de gehele keten aangepakt worden, denk aan schoudergordel en borst-halsgebied.

Indien noodzakelijk geven wij advies over doorverwijzen naar de specialist.