Bekkenfysiotherapie

Onze praktijk in Enschede is gespecialiseerd in Bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie richt zich op klachten binnen het gehele buik-, bekken- en lage rug gebied bij vrouwen, mannen en ouderen. De behandelingen zijn gericht op om klachten te laten verminderen en verdwijnen. Tevens ter voorkoming van klachten. 

De klachten kunnen onder ander bestaan uit urine verlies bij druk verhogende momenten, moeite met urine ophouden bij aandrang, verlies van ontlasting, obstipatie klachten, klachten van verzakkingen in de bekkenbodem, behandelingen gericht ter voorbereiding op operaties in de bekkenbodem, pijn in de bekkenbodem, pijn bij het vrijen, bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, erectiestoornissen, etc. In onze praktijk beschikt de bekkenfysiotherapeut over diverse behandelmogelijkheden zoals feedback- en stimulatie apparatuur. Daarnaast is echografie beschikbaar. 

Voorbeelden van klachten die een bekkenfysiotherapeut, bij een vrouw, kan behandelen: ongewild verlies van urine en/of ontlasting, moeizaam/pijn bij/vaak plassen, verzakkingsklachten, pijn in de onderbuik, bekken of lage rug, seksuele problemen, zwangerschapsgerelateerde klachten of ter voorbereiding op operaties in de bekkenbodem.

Voorbeelden van klachten die een bekkenfysiotherapeut, bij een man, kan behandelen: ongewild verlies van urine en/of ontlasting, moeizaam/pijn bij/vaak plassen, nadruppen, pijn in de onderbuik, bekken of lage rug, seksuele problemen of ter voorbereiding op operaties in de bekkenbodem. 

Met of zonder verwijzing kunt u zich aanmelden voor behandeling bij onze praktijk aan de Emmastraat in Enschede.