EPTE - Echogeleide Percutane Elektrolyse

Echogeleide Percutane Elektrolyse® oftewel EPTE® is een nieuwe, innovatieve behandelmethode voor langdurige, slecht herstellende peesklachten.

EPTE® therapie is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende peesaandoeningen. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting blessures.

De EPTE® behandeling is bedoeld om het milieu in de pees (die gemaakt is van bindweefsel) te verbeteren waardoor herstel vanuit de bindweefselcel kan plaatsvinden. Deze behandeling wordt altijd ondersteund met een speciaal trainingsprogramma om de bindweefselcel vervolgens aan te zetten tot het produceren van nieuw, gezond weefsel.

Het gaat als volgt in zijn werk: middels echografie wordt het te behandelen gebied (de pijnlijke pees) in kaart worden gebracht. Na alle hygiënische voorzorgsmaatregelen wordt vervolgens een dunne naald ingebracht, welke te volgen is via het echobeeld. Om deze reden kan de therapeut precies zien waar hij de handeling gaat toepassen. Eenmaal ingebracht, wordt over deze naald een laagfrequente stroom geleid. Dit prikken kan oncomfortabel zijn, maar in geen enkel geval wordt een pijnlijk gevoel ervaren. Na de behandeling wordt een passend trainings- of huiswerkoefenprogramma opgesteld, welke voor iedereen anders is.

De behandelindicaties zijn

  • Pijn net onder de knieschijf,  aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
  • Hielspoor (plantaire fasciopathie)