Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van klachten rondom het steun- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is bij uitstek de specialist in houding en beweging.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is in staat een compleet beeld te schetsen rondom lichamelijke klachten. Een vraaggesprek en aanvullend lichamelijk onderzoek vormen de kern van de analyse van de klachten. In samenspraak met de patiënt, en (indien nodig) in goed overleg met verwijzers, wordt vervolgens een behandelplan opgesteld.

Voorbeelden van van behandelonderdelen van de fysiotherapeut zijn: adviezen, begeleiding, oefentherapie, verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten, behandelingen op weke delen als spieren en bindweefsel, tapen etc.

Fysiotherapie is er zogezegd voor alle klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Alhoewel al onze therapeuten zich verder hebben gespecialiseerd vormt de fysiotherapie de basis van waaruit klachten worden onderzocht en behandeld. 

Heeft u klachten aan het steun- en bewegingsapparaat, dan kan de fysiotherapeut de aangewezen specialist zijn om u verder te helpen. Maak een afspraak bij onze praktijk of informeer over de mogelijkheden van fysiotherapie voor uw klachten.